It is currently Tue Sep 07, 2010 3:11 am

Page 2 of 14 [ 133 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: Re: Yπόγεια Αθήνα και άλλες ιστορίες..
PostPosted: Tue Nov 11, 2008 1:55 pm 

Αναφέρομαι στο βιβλίο "Κούφια Γη" στο κεφάλαιο για τον Νταβέλη

Profile E-mail  

PostPosted: Tue Nov 11, 2008 3:09 pm 
Administrator

Μπορείς να παραθέσεις το σημείο;

Έκατσα και διάβασα το κεφάλαιο για να δω πού υπάρχει κάτι τέτοιο, και ο Παντελής αναφέρει μόνο ότι εντόπισε τα ανοίγματα για τις σπηλιές στις οποίες ίσως να κρύβονταν οι «κλέφτες». (Τα έχει και σε φωτογραφίες, τις δημοσιεύσαμε και στο Strange παλιότερα). Και όταν μιλάει στον πληθυντικό, αναφέρεται σε μια ομάδα φίλων του (γνωστά ονόματα, όχι όμως εγώ ανάμεσά τους) που τον βοήθησαν στις εξερευνήσεις του.

Πού γράφει ότι διέσχισε το τούνελ κλπ;

Για αυτό σου λέω, επαναλαμβάνω, ότι ο καθένας διαβάζει τα δικά του...

Με την πίστη μας στην ανοησία, στο μη-λογικό, στα ζωώδη μας ένστικτα, έχουμε οδηγηθεί σε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι είμαστε επικίνδυνα θύματα. «Επικίνδυνα», γιατί επιβάλλουμε τη θυματοποίηση ακόμη και σε εκείνους που την αρνούνται...
 Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 2:12 am 

Το ότι υπάρχουν διάφοροι που τον παίζουν στο χώρο της "αναζήτησης" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δε θεωρώ ότι δικαιώνεται ο όρος) είναι γνωστό... (Όταν λέω "τον παίζουν", εννοώ ότι παίζουν το π**λί τους...)

Το ότι υπάρχουν και άλλοι που αρέσκονται στο να σπάνε τ' @@ του κόσμου είναι επίσης γνωστό...

Τώρα, αν κατάλαβα καλά, εσύ Electric Wizard, έφαγες κάποιο κόλλημα με το βλάκα το Λελούδα και πρέπει σώνει και καλά να ακούμε-διαβάζουμε τι λέει ο Λελούδας... Και σα να μην έφτανε αυτό -που είναι αρκετό κακό από μόνο του- πρέπει να σ' ακούμε να μας λες και το πόσα χρόνια είναι στο κουρμπέτι της βλακείας, και σε πόσες σπηλιές την έχει παίξει, και με πόσα διπλώματα σκουπίστηκε μετά...

Δηλαδή εσύ δεν κατάλαβες όταν τον είδες στην τηλεόραση, ότι πρόκειται περί ηλιθίου, και συζητάμε γι' αυτόν δίπλα-δίπλα στο Γιαννουλάκη, λες και υπάρχει σχέση...
Και συζητάμε για το βιβλίο του δίπλα-δίπλα στην Κούφια Γη, πάλι λες και υπάρχει σχέση, ή δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των δύο...

Τέλος πάντων... Δε θέλω να συνεχίσω τα σχόλια τώρα... Αν και, αν συνεχίσει αυτή η κουβέντα έτσι, μπορεί και να το κάνω... Δεν τα βάζω μαζί σου Electric Wizard... (Αρκεί να μη σε τρώει βέβαια...)

* * *

Σχετικά με την so called υπόγεια Αθήνα, γνωρίζω κάποιες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν το αυτονόητο του πράγματος...
Θα αναφέρω 2-3... Τόσο για την ενημέρωσή σας... Όσο και για τη αλλαγή από τη μονοτονία των ατελείωτων κειμένων που δε λένε τίποτα συγκεκριμένο... (τόσο στα διάφορα forums, όσο και στα σκουπιδοπεριοδικά που έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία...)

Περίπτωση 1η - Σε γνωστή εκκλησίτσα πάνω στο λόφο του Λυκαβηττού (Ναός Αγίων Ισιδώρων), για την οποία έχει δημοσιευτεί και αρθράκι σε κάποιο από τα πρώτα τεύχη του Μυστική Ελλάδα, υπάρχει κείμενο, χαραγμένο πάνω σε μεταλλική χάλκινη πλάκα που αναφέρει, πολύ συγκεκριμένα, ότι υπήρχε υπόγειος διάδρομος διαφυγής σε άλλη περιοχή της Αθήνας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από αντάρτες συγκεκριμένης χρονικής περιόδου... Δε θυμάμαι ποια ακριβώς τώρα... Πηγαίνετε από κει να δείτε αν ενδιαφέρεστε...
Αν δεν ενδιαφέρεστε μην πάτε... Συνεχίστε να χαζεύετε στο ίντερνετ και να βλέπετε Χαρδαβέλα...

Ο διάδρομος αυτός είναι πλέον, απ' όσο γνωρίζω, κλειστός αλλά, εφ' όσον μιλάμε για την πρόσφατη ιστορική περίοδο, και το κείμενο πάνω στην πλάκα είναι μια επιγραμματική παρουσίαση της ιστορίας του ναού, η πηγή είναι κατά τη γνώμη μου αξιόπιστη...
Βέβαια, όλο και κάποιος ανεγκέφαλος θα έχει αντίθετη "άποψη"... και μάλιστα χωρίς να έχει πάει... Αλλά... θα πρέπει να αναρωτηθούμε... Μας απασχολεί πραγματικά η "άποψη" ενός ανεγκέφαλου;...

Περίπτωση 2η - Σε εκκλησάκι με την επωνυμία Αγία Δ., το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος (το πολύ 3 τετράγωνα), και υπάγεται στη Μονή Πεντέλης (!), υπάρχει αναρτημένο εντός (και εννίοτε εκτός) φυλλάδιο με πληροφορίες για το εκκλησάκι, που επίσης αναφέρει τη χρήση υπόγειου διαδρόμου στους ιστορικούς χρόνους από αντάρτες... Πάλι μου διαφεύγει η χρονική περίοδος... (Αλλά μη νομίζετε ότι με νοιάζει κιόλας... Δε γράφω επιστημονική διατριβή... Όποιος ενδιαφέρετε ας πάει να δει...)

Δεν αναφέρω το όνομα της εκκλησίας, ούτε το μέρος επακριβώς, αλλά λέω αρκετά για να μπορεί να το βρει κανείς...
Όχι ότι αν το βρει θα αλλάξει τίποτα... Απλά μπορεί να ξεκουνηθεί λίγο... Και επιπλέον, η ύπαρξη ή όχι της εκκλησίας δεν εξαρτάται πλέον από την καλή του πίστη σε μένα, αλλά από το κατά πόσον ξεκουνήθηκε (δηλαδή τώρα σώθηκε)...

Περίπτωση 3η - Κάποτε είχα δοκιμάσει να δουλέψω, για μικρό διάστημα, σε μία από εκείνες τις ελεεινές δουλειές που πηγαίνεις από πόρτα σε πόρτα και προσπαθείς να πεις ένα παραμύθι, για να αγοράσει ο άλλος κάτι που δεν του χρειάζεται, να βγάλεις εσύ ένα ποσοστό, και το λαμόγιο που σε έστειλε να πάρει τα υπόλοιπα... (δεν ήταν τόσο άσχημα πρέπει να πω... 50-50 τα μοιράζαμε... αλλά αν δεν τό 'χεις -να δουλεύεις πωλητής- είναι μεγάλο τράβηγμα...)

Μία από τις γνωριμίες μου εκεί λοιπόν, ήταν ένας τύπος που "το είχε", και γι' αυτό δούλευε καιρό έτσι... Ήταν γύρω στα 28 νομίζω και είχε κάνει έναν αριθμό από δουλειές πριν καταλήξει εκεί... Μία από αυτές ήταν η εξής...
Δούλευε security στη Σοφοκλέους, την περίοδο λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του μεγάλου μπαμ... Τότε δηλαδή που "έσκασε" η μεγάλη "φούσκα" του χρηματιστηρίου... (το κάνω λιανά για να το καταλάβουν και οι χαζοί...)

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, που ο κόσμος έχανε τα λεφτά του καθημερινά, με ρυθμό γύρω στο 8%/ημέρα (ή μήπως ήταν 12%/ημέρα;; :? ), κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν πήγαινε άλλο... Έπρεπε κάτι να κάνουν... Δεν μπορούσαν να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια...

Πήραν λοιπόν την πολύ ώριμη απόφαση...

...να κατεβούν στη Σοφοκλέους...

...να τη στήσουν απ' έξω...

..και να λυντσάρουν τους χρηματιστές... :D

Επικές στιγμές... που δυστ... εεε.. ευτυχώς αποφεύχθηκαν... Όχι οι στιγμές βέβαια... Αλλά τα λυντσαρίσματα...

Μαντεύετε πώς ακριβώς τη γλιτώσαν οι χρηματιστές και όσοι άλλοι ήταν μέσα εκείνη τη μέρα;
Τους παίρναν λίγους-λίγους οι security, και με τη βοήθεια φακών, τους οδηγούσαν μέσα από κάποια υπόγεια διαδρομή έξω από το Χρηματιστήριο και σε απόσταση ασφαλείας... Μου είχε πει ο φίλος τότε πού ακριβώς ήταν το σημείο εξόδου, αλλά δε θυμάμαι πλέον... Ήταν μόνο θυμάμαι μια απόσταση λίγων τετραγώνων και έβγαινε σε κάποιο κεντρικό δρόμο...
Κατά μήκος δε της διαδρομής (της υπόγειας) υπήρχαν αριστερά-δεξιά άλλοι διάδρομοι αλλά δε διακρινόταν τίποτα άμα φώτιζες (πίσσα σκοτάδι)...

Αυτά...

* * *

Μακρηγόρησα λίγο αλλά χαλάλι... Τώρα -που έχασα πόση ώρα για να γράψω τα παραπάνω- όσοι τα διαβάσουν, θα τα θυμούνται για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα...

Επιπλέον σίγουρα όλοι ψαρώσαν από το ύφος μου και θα ξεκουνηθούνε...
Μερικοί μπορεί να βγούνε και στο Χαρδαβέλα...

Όλα αυτά είναι σοβαρό κίνητρο για να προτιμάει κανείς να γράφει στα φόρουμ -όπου για να γράψεις μια σελίδα αν νυστάζεις θες 2 ώρες- από το διαβάζει ή να κοιμάται...

Καλή σας νύχτα...

.

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 9:04 am 

1. Η πινακίδα που αναφέρεις στους Άγιους Ισίδωρους όντως υπάρχει αλλά η στοά έχει όλα κι όλα 2-3 μέτρα βάθος και καταλήγει σε βράχο. Δεν είναι μπαζωμένη.

2. Η Αγία Δύναμη είχε υποτίθεται μια υπόγεια μπαρουταποθήκη τα χρόνια της Επανάστασης. Σήμερα δεν μπορείς να επισκεφτείς τον χώρο αυτό -αν όντως υπήρχε- γιατί πλέον δεν υπάρχει κρύπτη, το δάπεδο είναι χτισμένο. Οπότε καλές οι ονειρώξεις για αμέτρου μήκους στοές άλλα δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Κι αν θες να σου εξάψω ακόμα πιο πολύ την φαντασία ο διπλανός δρόμος λέγεται Πεντέλης! χχαχα

3. Δεν γνωρίζω αυτό που λες αλλά δεν αποκλείεται. Και? Είναι γνωστό ότι επί Μεταξά πολλά σπίτια του κέντρου της Αθήνας είχαν δημιουργήσει μεγάλα υπόγεια για να τα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια σε περίπτωση πολέμου. Μπορεί να υπάρχει ένα μικρό δίκτυο, αυτό όμως δεν έχει σχέση με τον μύθο για ατελέιωτες στοές που θέλουν την Πεντέλη, τον Λυκαβητό, το Φάληρο, την Ακρόπολη, τον Πειραιά, το Γαλάτσι, τους Αμπελόκηπους και δεν ξέρω κι εγώ πόσες άλλες περιοχές της Αθήνας να συνδέονται μεταξύ τους. Είπαμε, στοές υπάρχουν-στην τελική τόσους αιώνες ιστορία έχουμε- υπόγεια Αθήνα όπως την θέλει η λαική φαντασία δεν υπάρχει. Αλήθεια ξέρεις τι σημαίνει να ενώνεται ο Λυκαβητός με την Πεντέλη υπόγεια? Ξέρεις πόση εργασία και ανθρώπινο δυναμικό απαιτεί αυτό για να γίνει και πόσος χρόνος απαιτείται? Το μόνο αντίστοιχο που υπάρχει και είναι φυσικά γνωστό και εξερευνημένο είναι το Αδριάνειο Υδραγωγείο ένα τεράστιο έργο ύδρευσης που ξεκινάει από την Πάρνηθα και καταλήγει στην δεξαμενή στο Κολωνάκι. Τίποτα περίεργο, ύποπτο ή μεταφυσικό

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 10:34 am 

Electric_Wizard wrote:
Αλήθεια ξέρεις τι σημαίνει να ενώνεται ο Λυκαβητός με την Πεντέλη υπόγεια? Ξέρεις πόση εργασία και ανθρώπινο δυναμικό απαιτεί αυτό για να γίνει και πόσος χρόνος απαιτείται? Το μόνο αντίστοιχο που υπάρχει και είναι φυσικά γνωστό και εξερευνημένο είναι το Αδριάνειο Υδραγωγείο ένα τεράστιο έργο ύδρευσης που ξεκινάει από την Πάρνηθα και καταλήγει στην δεξαμενή στο Κολωνάκι. Τίποτα περίεργο, ύποπτο ή μεταφυσικό

Αγαπητέ Wizard,

Γιατί σου φαίνεται παράξενο και ίσως αδύνατο να ενώνεται ο Λυκαβηττός με την Πεντέλη, τη στιγμή που ενώνεται με το Τατόι? Ξέρεις για πόσο μεγαλύτερη απόσταση μιλάμε? Εκεί πού βρέθηκε το ανθρώπινο δυναμικό και ο χρόνος? Απλά η περίπτωση του Αδριάνειου υδραγωγείου είναι όπως είπες γνωστή και αποδεδειγμένη , ενώ η περίπτωση της Πεντέλης ακόμα μελετάται.

Αναφέρεις οτι επί Μεταξά πολλά σπίτια του κέντρου της Αθήνας είχαν δημιουργήσει μεγάλα υπόγεια για να τα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια σε περίπτωση πολέμου. Εχμμμ δεν ξέρω αν διάβασες καλά την απάντηση του parallax_23, αλλά δεν ανέφερε για υπόγειο, αλλά για στοά η οποία διακλαδιζόταν σε διάφορα σημεία... Άλλο υπόγειο και άλλο στοά. Θα σου δώσω κι εγώ ένα παρόμοιο παράδειγμα που δεν συμπεριλαμβάνει υπόγειο, αλλά κανονική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, κοντά στη Μασονική στοά στην Αχαρνών και ακόμα πιο κοντά στο θέατρο που έκανε την ομιλία του ο Παντελής Γιαννουλάκης πέρσι, βρίσκονται δύο νεοκλασικά κτήρια. Γύρω στο 1999 έτυχε να βρίσκομαι καθημερινά στα κτήρια αυτά και ένα απόγευμα έπρεπε να κατέβω στο υπόγειο για να πάρω κάποια πράγματα. Στο υπόγειο λοιπόν (ένα κλασικό μικρό υπόγειο) παρατήρησα κάτι σαν πόρτα ή παράθυρο που ήταν κτισμένο με τούβλα. Όταν ρώτησα τον κύριο που είχε κατέβει μαζί μου για να βοηθήσει τι βρίσκεται πίσω απο εκεί, αυτός μου είπε το εξής: Αυτά τα κτήρια πριν απο πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν ως καπνοκοπτήρια ή κάτι σχετικό με καπνοκοπτήρια. Κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία διαρκείας και στέκονταν έξω απο την πόρτα ώστε να μην μπορεί κανένας να μπεί για να δουλέψει. Ο αφεντικός όμως, όντας πονηρός, έπαιρνε όσους θέλανε να δουλέψουν και, μέσω υπόγειας διαδρομής, τους έβαζε στο κτήριο απο το σημείο που πλέον είχε κτιστεί. Με τον ίδιο τρόπο οι απεργοσπάστες αποχωρούσαν απο το κτήριο χωρίς κανείς να τους παίρνει είδηση.
Η διαδρομή αυτή κατέληγε (ή τέλος πάντων πέρναγε) κάπου στο κέντρο, αλλά δεν θυμάμαι πού ακριβώς (η αλήθεια είναι οτι δεν θυμάμαι καν αν μου είπε). Το σίγουρο είναι οτι η διαδρομή δεν κατασκευάστηκε για την περίπτωση απεργίας, όπως επίσης δεν ξέρουμε αν η στοά κατασκευάστηκε ή απλά ενώθηκε με άλλες υπάρχουσες.

Φίλε μου υπόγειες διαδρομές υπάρχουν και δεν μιλάμε για απλά υπόγεια ή καταφύγια. Το πού καταλήγουν ή για ποιό σκοπό δημιουργήθηκαν, δε θα μας το αποκαλύψουν αν δεν τις επισκεφτούμε, αν δεν κάτσουμε να μας ψιθυρίσουν στο αυτί, να δουν οτι πράγματι θέλουμε να μάθουμε τα μυστικά τους.

Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση σχετικά με την Αγία Δύναμη. Τι είναι αυτό που σε έκανε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ύπαρξης διαδρομών απο το υπόγειο κάτω απο την Αγία Τράπεζα? Μη μου πείς απλά "η έρευνα που έκανα". Θέλω να μου αναφέρεις για τα βιβλία που διάβασες, για τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησες, για τις επισκέψεις σου κλπ κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited by lakedaimonios on Thu Dec 04, 2008 11:22 am, edited 1 time in total.

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 11:09 am 

Quote:
Γιατί σου φαίνεται παράξενο και ίσως αδύνατο να ενώνεται ο Λυκαβηττός με την Πεντέλη, τη στιγμή που ενώνεται με τη Τατόι? Ξέρεις για πόσο μεγαλύτερη απόσταση μιλάμε? Εκεί πού βρέθηκε το ανθρώπινο δυναμικό και ο χρόνος? Απλά η περίπτωση του Αδριάνειου υδραγωγείου είναι όπως είπες γνωστή και αποδεδειγμένη , ενώ η περίπτωση της Πεντέλης ακόμα μελετάται.

Tι ακριβώς μελετάται και από ποιούς? Θες να πεις απλά ότι κάποιοι κάνουν εικασίες. Έχεις δει φωτογραφίες από τμήματα του Αδριάνειου? Οι στοές είναι τόσο μικρές σε πλάτος και ύψος(μιλάμε για 1-1,5 μέτρο) που είναι σχεδόν αδύνατο και ανούσιο να τις διαβεί κάποιος. Εσύ λοιπόν μου λες ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στον Λυκαβητό, όπου προφανώς και οι στοές θα είναι μεγαλύτερες εάν πρόκειται για έξοδο διαφυγής, έτσι? Και ξαναλέω: ξέρεις πόσο χρόνο, χρήμα, κόπο θα απαιτούσε κάτι τέτοιο? Ακόμα κι αν σε κάποια σημεία είχαν εκμεταλευτεί φυσικά σπήλαια πάλι θα ήταν υπερβολικά δύσκολο να γίνει μόνο και μόνο λόγο της υψομετρικής διαφορά Λυκαβητού-Αθήνας και Αθήνας-Πεντέλης. Με τι μέσα και ποιοί έκαναν ένα τέτοιο έργο και ποτέ δεν μάθαμε τίποτα?????
Η εξήγηση είναι απλή, απλά υπάρχουν τμήματα του υδραγωγείου αλλά και άλλα μικρότερα υδραγωγεία, υπάρχουν σπηλιές(η γεωλογία το εξηγεί και αυτό, δεν υπάρχει τίποτα το μυστήριο), κρύπτες και καταφύγια. Αλλά δεν συνδέονται!!
Και στην τελική ποιές είναι οι αποδείξεις? Ότι ο τάδε είπε ότι μπήκε τότε αλλά σημερα είναι μπαζωμένη? Έλεος!

Quote:
Αναφέρεις οτι επί Μεταξά πολλά σπίτια του κέντρου της Αθήνας είχαν δημιουργήσει μεγάλα υπόγεια για να τα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια σε περίπτωση πολέμου. Εχμμμ δεν ξέρω αν διάβασες καλά την απάντηση του parallax_23, αλλά δεν ανέφερε για υπόγειο, αλλά για στοά η οποία διακλαδιζόταν σε διάφορα σημεία... Άλλο υπόγειο και άλλο στοά. Θα σου δώσω κι εγώ ένα παρόμοιο παράδειγμα που δεν συμπεριλαμβάνει υπόγειο, αλλά κανονική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Και να υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη στοά-που δεν το ξέρω, και αν δεν δω δεν πιστεύω- τι πάει να πει αυτό? Ότι όλη η Αθήνα ενώνεται υπογείως μέσω στοών???????????

Φίλε μου υπόγειες διαδρομές υπάρχουν και δεν μιλάμε για απλά υπόγεια ή καταφύγια. Το πού καταλήγουν ή για ποιό σκοπό δημιουργήθηκαν, δε θα μας το αποκαλύψουν αν δεν τις επισκεφτούμε, αν δεν κάτσουμε να μας ψιθυρίσουν στο αυτί, να δουν οτι πράγματι θέλουμε να μάθουμε τα μυστικά τους.

Ευχαρίστως εάν έχεις κάποια συγκεκριμένη πληροφορία να γυαλίσω τις αρβύλες μου, να ξεθάψω τον φακό μου και να πάρω και το απαραίτητο τάπερ με τα ορεκτικά για την διαδρομή και να πάμε παρέα :mrgreen: ΄
Εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις όμως αλλά μόνο εικασίες βασισμένες σε αόριστες μαρτυρίες και δεν υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης πιο το νόημα?΄
Όπως ξανάπα όλα τα σπήλαια της Αττικής έχουν εξερευνηθεί, και πλέον υπάρχει και φωτογραφικό υλικό και μέσα από τις πλέον θρυλικές/"απαγορευμένες"/σφραγισμένες ύποτιθέμενες εισόδους οπότε..

Quote:
Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση σχετικά με την Αγία Δύναμη. Τι είναι αυτό που σε έκανε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ύπαρξης διαδρομών απο το υπόγειο κάτω απο την Αγία Τράπεζα? Μη μου πείς απλά "η έρευνα που έκανα". Θέλω να μου αναφέρεις για τα βιβλία που διάβασες, για τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησες, για τις επισκέψεις σου κλπ κλπ.

Γνωρίζω όλη την βιβλιογραφία καθώς και άλλα πόλλα..χεχε και έχω επισκεφτεί τον χώρο. Αλλά ακόμα και αν υπάρχει η στοά αυτό δεν σημαίνει ότι εκτίνεται για χιλιόμετρα

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 12:43 pm 

Electric_Wizard wrote:
Tι ακριβώς μελετάται και από ποιούς? Θες να πεις απλά ότι κάποιοι κάνουν εικασίες. Έχεις δει φωτογραφίες από τμήματα του Αδριάνειου? Οι στοές είναι τόσο μικρές σε πλάτος και ύψος(μιλάμε για 1-1,5 μέτρο) που είναι σχεδόν αδύνατο και ανούσιο να τις διαβεί κάποιος.

Μελετάται το τι συμβαίνει κάτω απο τα πόδια μας, για ποιο λόγο υπάρχει ο,τι υπάρχει, αν υπάρχει και μελετάται απο οποιονδήποτε έχει αυτές τις ανησυχίες. Εσύ για ποιό λόγο διάβασες όλη τη βιβλιογραφία της Αγίας Δύναμης δλδ? Έτσι για να έχεις κάτι να ασχολείσαι? Ναι έχω δει φωτογραφίες του Αδριάνειου και μπορώ να πω οτι με χωράει μια χαρά σε κάποια σημεία του.Μήπως εννοείς ότι αν μπεί κάποιος θα βραχεί και έτσι είναι αδύνατη η εξερεύνηση? :D Αν είναι έτσι, πάω πάσο. Όχι όμως οτι είναι αδύνατο να τις διαβεί κάποιος.

Χρόνος,χρήμα και κόπος είναι το μόνο σίγουρο οτι θα απαιτούνταν.Αυτό δε σημαίνει όμως οτι δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Φίλε μου, το θέμα "Υπόγεια Αθήνα" δεν καλύπτεται μόνο απο τα πολλά αρχαία υπόγεια λαγούμια που χρησιμοποιούνταν για μεταφορά νερού (αλήθεια, για όλα φρεάτια που μετέφεραν νερό γιατί δεν σου φαίνεται παράξενο το χρήμα , ο χρόνος και ο κόπος που σπαταλήθηκαν για να δημιουργηθούν?). Στις τελευταίες 2 απαντήσεις σού δόθηκαν στοιχεία και για άλλα πράγματα εκτός δικτύων των υδραγωγείων που και αυτά αποτελούν μέρος του θέματος. Ψάξε τα.

Ζητάς αποδείξεις αλλά δεν ψάχνεις λίγο τις ενδείξεις. Σού έδωσα κάποια στοιχεία, γιατί δεν τα μελετάς? Εγώ δεν το έχω μελετήσει (θα το κάνω όμως) , αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει η στοά. Το γεγονός όμως οτι τα μάτια μου είδαν χτισμένη πόρτα μού εξάπτει τη φαντασία...

Electric_Wizard wrote:
Και να υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη στοά-που δεν το ξέρω, και αν δεν δω δεν πιστεύω- τι πάει να πει αυτό? Ότι όλη η Αθήνα ενώνεται υπογείως μέσω στοών???????????

Μα αν υπάρχει μια στοά που οδηγεί όπου οδηγεί, και δεν αποτελεί μέρος κάποιου υδραγωγείου , εσένα δε θα σου κάνει εντύπωση? Δε θα αναρωτηθείς για το τι άλλο μπορεί να υπάρχει απο κάτω μας? Σου ξαναλέω, την πληροφορία στην έδωσα. Μην περιμένεις εμένα για να ξεθάψεις τις αρβύλες σου. Φόρα τες και πήγαινε.

Electric_Wizard wrote:
Γνωρίζω όλη την βιβλιογραφία καθώς και άλλα πόλλα..χεχε και έχω επισκεφτεί τον χώρο. Αλλά ακόμα και αν υπάρχει η στοά αυτό δεν σημαίνει ότι εκτίνεται για χιλιόμετρα

Αν γνωρίζεις όλη τη βιβλιογραφία, τότε θα έχεις υπόψην σου κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο που να αναιρεί κατά 100% την ύπαρξη στοάς.Ποιό είναι αυτό? Και επίσης, κατέβηκες ο ίδιος απο την καταπακτή και βεβαιώθηκες οτι η στοά είναι μερικών δεκάδων μέτρων? Αν όχι, για ποιό λόγο να πιστέψω οτι είναι μούφα η ύπαρξη στοάς κάτω απο την Αγία Δύναμη? (απ'οσα έχω διαβάσει, κι εγώ τείνω προς την άποψη τη δική σου, αλλά δεν έχω αποδείξεις, οπότε ακόμα το ψάχνω)

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 1:35 pm 

To πρόβλημα με πολλούς κατά τα άλλα αξιόλογους και συμπαθέστατους ανθρώπους εδώ είναι το εξής, και αυτή είναι και η ουσιαστική διαφωνία μας: το ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι δεν υπάρχει δεν αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει. Κατανοητό? Αν είχα τον τρόπο θα πήγαινα να κάνω μια ανασκαφή εκεί και θα το διαπίστωνα ιδιοις όμασι. Ξέρεις πώς ξεκίνησε η ιστορία της "Υπόγειας Αθήνας"? Πέρα από διάφορα γενικόλογα που ακούγονταν και κάποιες δημοσιεύσεις σε μερικά περιοδικά τύπου Ταχυδρόμος, Ανεξήγητο κλπ που βέβαια αναμεταδίδονταν ως φήμες, στην ουσία η ιστορία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις από ένα συγκεκριμένο βιβλίο το 1999, "Μυστική Αθήνα" του Ιωάννη Γιαννόπουλου. Αν το διαβάσεις με προσοχή θα βρεις την πληθώρα ανακριβειών και σφαλμάτων που κάνει. Στην ουσία έχει ενώσει τις φήμες και κάποια στοιχεία από Καμπούρογλου και τα έχει παρουσιάσει σαν προσωπικές εμπειρίες αλλά με άφθονη δόση σάλτσας. Τα είδε και τα διάβηκε λέει!!! Οκ, τότε για παράδειγμα γιατί το καταφύγιο στον Λόφο του Αρδητού περιγράφεται ως φυσική σπηλιά? Σημειωτέον ότι το καταφύγιο είναι σφραγισμένο από την περίοδο του Μεταξά!! Ξέρεις γιατί ? Πολύ απλά γιατί δεν μπήκε ποτέ μέσα είδε μία είσοδο στοάς με μπετόν, ίσως και να γνώριζε ότι πρόκειται για καταφύγιο, και σκέφτηκε ότι η εικόνα αυτή θα εξιτάρει την φαντασία κάποιων κι έτσι έπλασε μία ιστορία γύρω από αυτό.
Ένα παράδειγμα από τα πολλά, για να δεις πως πήρε διαστάσεις η υπόθεση αυτή.
Αλήθεια εσύ που έμαθες για την ύπαρξη στοάς στην Αγία Δύναμη? Από αυτό το βιβλίο ή από κάποια μεταγενέστερη σημοσίευση, σωστά?
Σκέψου κάτι απλό, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να κάνει τις βόλτες του ανενόχλητος κάτω από τον Εθνικό κήπο και την Βουλή? Εθνική ασφάλεια δεν υπάρχει? Ξέρεις όμως πως προέκυψε αυτό? Αν ψάξεις τι είχε πάει να συμβεί κάτω από την Μεγάλη Βρετανία κάποτε θα μάθεις πως επινοήθηκε και αυτό
Στην δε Πεντέλη η Σπηλαιολογική Εταιρεία έχει μπει αρκετά χρόνια πριν τα έργα στην σπηλιά, ουδέποτε βρέθηκαν τούνελ που οδηγούσαν στην Ομορφοκλησιά ή οπουδήποτε.
Είναι καλό να έχεις φαντασία και ως ένα σήμειο αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να μελετάς κάποια πράγματα αλλά πρέπει να είσαι και ρεαλιστής και αντικειμενικός

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 3:05 pm 

Electric_Wizard wrote:
το ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι δεν υπάρχει δεν αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει.

Το οτι δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις οτι κάτι υπάρχει, σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Σωστά? Τότε δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει ο Άρης, η Αφροδίτη, δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, δεν υπάρχεις εσύ αφού δε σε έχω δει ποτέ κλπ κλπ.

Τελικά όμως σε τι δε συμφωνείς? Στο οτι υπάρχουν δίκτυα στοών κάτω απο τα πόδια μας ή στο οτι συνδέονται απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία μέσω στοών? Για το δεύτερο διατηρώ κι εγω επιφυλάξεις αλλά δεν το αποκλείω. Για το πρώτο είμαι θετικός και όσο μπορώ το ψάχνω.

Το καταφύγιο στο λόφο Αρδηττού είναι σφραγισμένο αλλά μέχρι πρόσφατα (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) ήταν προσπελάσιμο και μπορούσε οποιοσδήποτε να μπεί. Όσο για την Αγία Δύναμη , όλοι απο κάπου αντλήσαμε πληροφορίες. Ποιά είναι η πρώτη πηγή δεν το γνωρίζω.

Profile E-mail  

PostPosted: Thu Nov 13, 2008 11:02 am 

Ναι ξέρω, αν εννοείς την μικρή τρύπα που είχαν ανοίξει κάποιοι στα κάγκελα (προφανώς ήταν εξαερισμός αυτά τα καγκελάκια πάνω από το μπετό της εισόδου) πρέπει να είσαι πολύ αίλουρος για να χωρέσεις εκεί και να μην σφαχτείς με κανα σίδερο!! χεχε Και επίσης μην ξεχνάμε και την παρανομία του ενχειρήματος, ακόμα και ο λόφος ο ίδιος είναι κλειστός στο κοινό, μην κοιτάς που μπαίνει κόσμος για τρέξιμο από την πίσω μεριά του σταδίου. Οπότε, γενικότερα θέλουν προσοχή αυτά τα πράγματα

Quote:
Τελικά όμως σε τι δε συμφωνείς? Στο οτι υπάρχουν δίκτυα στοών κάτω απο τα πόδια μας ή στο οτι συνδέονται απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία μέσω στοών? Για το δεύτερο διατηρώ κι εγω επιφυλάξεις αλλά δεν το αποκλείω. Για το πρώτο είμαι θετικός και όσο μπορώ το ψάχνω.

Αν εννοείς δίκτυο στοών τα καταφύγια, τις αποχετεύσεις, τα υδραγωγεία και τα σπήλαια, τότε ναι σύμφωνώ ότι υπάρχουν! Αλλά σίγουρα δεν συνδέονται με άλλα σημεία και σίγουρα δεν αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου κάτω από τα πόδια μας

Profile E-mail  

Page 2 of 14 [ 133 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next