|
It is currently Thu Sep 09, 2010 6:03 pm
|
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
luxus
|
Post subject: Τα Υπερφυσικά Παιδιά του 1983  Posted: Fri Jan 06, 2006 10:04 pm |
| Administrator |
 |
|
Τι τρέχει με τα Παιδιά του 1983;
Στο περιοδικό Strange (τεύχος 44 και 45, Μάιος και Ιούνιος 2002), σε μια μεγάλη συνέντευξη του γνωστού συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη παρουσιάσαμε το θέμα της πανεπιστημιακής έρευνας που έγινε γύρω από τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983.
Αργότερα, στο τεύχος 48, δημοσίευσα ένα άρθρο στο οποίο, εκτός άλλων, προσπάθησα να δώσω τη δική μου ερμηνεία για το τι μπορεί να έψαχναν οι ακαδημαϊκοί ερευνητές στα συγκεκριμένα παιδιά
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.antidogma.gr/metallagmenoi.html
...
|
|
|
|
 |
|
Amras
|
Post subject:  Posted: Wed Jan 25, 2006 11:23 am |
|
|
Το ζήτημα που έχει ανακύψει, στην αρχή ομολογώ ότι δεν μου κίνησε κανένα ενδιαφέρον, δεδομένου ότι επικράτησε μια "υστερία" σε ορισμένα άτομα ή γελοιοποιήθηκε από κάποια άλλα. Μελετώντας το όσο μπορούσα, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά σημεία του που είναι περίεργα, αν και όχι απαραίτητα μεταφυσικά ή συνομωσιολογικά.
Διαβάζοντας το ίδιο το ερωτηματολόγιο, όπως και τα σχετικά άρθρα, κείμενα και σχεδόν ό,τι άλλο δημοσιεύτηκε, μαζί με τα βιβλία του κ. Φουράκη, γέμισα με απορίες, κυρίως επειδή σε πολλά σημεία βρίσκω πως οι επικρατούσες απόψεις της επιστήμης παραβιάζονται με αυτές τις θεωρίες. Πρώτη και καλύτερη, η δυνατότητα κατευθυνόμενων μεταλλάξεων εξαιτίας μάλιστα αστρονομικών φαινομένων, κάτι που η επιστήμη δεν παραδέχεται σε καμία περίπτωση.
|
|
|
|
 |
|
luxus
|
Post subject:  Posted: Wed Jan 25, 2006 11:41 am |
| Administrator |
 |
|
|
Όπως φαίνεται και στο topic περί της γενετικής μνήμης, η θεωρία ότι δεν μεταδίδονται επίκτητα χαρακτηριστικά μέσω DNA είναι μάλλον σε δυνατή αμφισβήτηση.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι στον κοσμικό μηχανισμό, όπου τα πάντα συνδέονται και με μη-τοπικούς μηχανισμούς (non local corellations, παράδοξο EPR κλπ, πράγματα που η φυσική έχει εντοπίσει και δειλά-δειλά αποδέχεται πλέον), δεν υπάρχει κάποιο είδος «ολογραφικής απεικόνισης» των μακροκοσμικών φαινομένων του σύμπαντος σε μικροσκοπικό/κυτταρικό επίπεδο.
Μας επηρρεάζει ψυχοσωματικά ο αέρα που αναπνέουμε, οι ακτινοβολίες του κινητού μας, ο τρόπος που μας κοίταξε ένας περαστικός, το πώς ξύπνησε ο Μπους, μια πεταλούδα στην άλλη άκρη του πλανήτη που χτύπησε τα φτερά της... Πώς υπάρχουν κάποιοι που απορρίπτουν κατηγορηματικά την πιθανότητα κοσμικά φαινόμενα να επιδρούν στο γενετικό ή πρωτεϊνικό υλικό μας;
Εντάξει, παραδέχομαι ότι δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει το μηχανισμό. Αλλά για να εντοπίσεις κάτι, πρέπει πρώτα να υποψιαστείς την ύπαρξή του, έτσι δεν είναι;
_________________ Με την πίστη μας στην ανοησία, στο μη-λογικό, στα ζωώδη μας ένστικτα, έχουμε οδηγηθεί σε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι είμαστε επικίνδυνα θύματα. «Επικίνδυνα», γιατί επιβάλλουμε τη θυματοποίηση ακόμη και σε εκείνους που την αρνούνται...
|
|
|
|
 |
|
Amras
|
Post subject:  Posted: Thu Mar 23, 2006 6:12 pm |
|
|
Κύριε Καβακόπουλε, συμμερίζομαι απόλυτα τις αμφιβολίες σας σχετικά με το εάν γνωρίζουμε επακριβώς όλους τους παράγοντες που επιδρούν στο γενετικό υλικό και επειδή είναι ένας τομέας τον οποίο ερευνώ και λόγω επαγγελματικής κατάρτισης και εξαιτίας προσωπικού ενδιαφέροντος, θα ήθελα εάν είναι εφικτό να συζητήσουμε λίγο σχετικά με τους πιθανούς μηχανισμούς χάρη στους οποίους επιδρούν διάφοροι παράγοντες στο DNA, πέραν από αυτούς που δέχεται η σύγχρονη επιστήμη. Θα περιμένω τις απόψεις σας.[/quote]
|
|
|
|
 |
|
Nyarlathotep
|
Post subject:  Posted: Fri Mar 24, 2006 11:31 pm |
|
|
Σχετικά με τα «παιδιά του 1983» και τη νεομυθολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα, σας παραπέμπω στην παλιά ταινία The Village of the Damned (και στο sequel της, λίγο αργότερα, Children of the Damned, αλλά και στη σύγχρονη διασκευή της πρώτης ταινίας από τον John Carpenter) από όπου έχει ξεκινήσει η όλη νεομυθολογία, με διάφορα πρόσθετα στην ελληνική εκδοχή της (το οποίο σχολίασα και στο πρόσφατο άρθρο μου στο περιοδικό Strange, περί «κινηματογραφικής αντίστασης» και ιδιαίτερων ταινιών).
Αυτή καθ' αυτή η σχετική πανεπιστημιακή έρευνα, βέβαια, παραμένει αινιγματική, αλλά και, απ' όσο ξέρω, έχει προστεθεί εκ των υστέρων στη νεομυθολογία.
Ξέρω, επίσης, ότι η σχετική ελληνική πανεπιστημιακή έρευνα, φέρεται να είναι αρκετά όμοια με μία λίγο παλαιότερη που διεξήγαγαν στις Η.Π.Α. τα κέντρα του Scientology. Ίσως, δηλαδή, οι συγκεκριμένοι Έλληνες αρμόδιοι να ήταν απλά σαϊεντολόγοι...
Επίσης, όλα αυτά ταυτίζονται με τις εδώ και πολύ καιρό πεποιθήσεις του New Age, περί Indigo Children.
Κατά τη γνώμη μου, έχουμε να κάνουμε με μια νεομυθολογία που ξεκίνησε από τις δύο ταινίες που ανέφερα παραπάνω (όσον αφορά κυρίως τον εξωγήινο ή διαστημικό ή «θεϊκό» παράγοντα, αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητές των παιδιών, κ.ά.), η οποία καθ' οδόν συνδέθηκε με κάποιες new age πεποιθήσεις, που με τη σειρά τους οι τελευταίες επηρέασαν τους σαϊεντολόγους και κάποιον δικό μας πανεπιστημιακό ερευνητή, τις κινήσεις των οποίων ερμήνευσαν κάποιοι ερευνητές υπό το πρίσμα της αρχικής νεομυθολογίας.
Επιπλέον, το ότι είναι εύκολο το ζήτημα να συνδεθεί με τις εξελίξεις των απόψεων περί γενετικών μεταλλάξεων, είναι ολοφάνερο, όπως καταλαβαίνετε, ίσως και αναπόφευκτο, έτσι κι αλλιώς. Κι εύκολα συνδέεται και με ζητήματα όπως αυτά περί κοσμικών ακτινοβολιών και επιδράσεών τους, κλπ.
Και, όσο συζητιέται δημοσίως το παράξενο αυτό ζήτημα επειδή είναι ασυνήθιστο και επειδή αφορά μια ολόκληρη χρονολογία γέννησης ανθρώπων, οι απόψεις πληθαίνουν, και τελικά προσθέτονται στη νεομυθολογία, η οποία όλο και μεγαλώνει και όλο και πιο πολύ χάνει κάθε ελπίδα ξεκαθαρίσματος...
Τρέχα γύρευε δηλαδή...
_________________ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ
|
|
|
|
 |
|
ΕΡΕΧΘΕΑΣ
|
Post subject:  Posted: Mon Mar 27, 2006 11:58 am |
|
|
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία ή δεν έχω βρεί ακόμα εγώ.Πάντως ότι κάτι τρέχει με τα παιδιά του 83΄ είναι σίγουρο.Από εμπειρίες μου γιατί έχω 2 άτομα στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον και 4 σε μακρινότερους κύκλους,προκύπτουν τα εξής,είναι ψηλά σαν άτομα,έξυπνα...εννοώντας ότι δεν χρειάστηκε να σπαταλούν πολύ χρόνο για παράδειγμα σε εξεταστηκές περιόδους ή έχουν μεγαλύτερο βαθμό αφομοίωσης γνώσεων ή γενικότερα πληροφοριών σε σχέση με άλλα άτομα.Ένα ακόμα σημείο είναι ότι είναι πιο ευάλωτα στην υγεία τους και ιδιαίτερα σε ψυχοσωματικές ασθένειες.Ίσως φτωχά τα συμπερασματά μου,αλλά όσο και να έχω ψάξει δεν βρήκα τίποτα περισσότερο.¶ν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα ή κάποιος γνωρίζει κάτι θα χαιρόμουν πολύ να το μοιραστεί μαζί μου,γιατί είναι ένα θέμα που με έχει προβληματίσει και τραβήξει την περιεργειά μου πολύ.
_________________ Ο αέρας δεν αγγίζετε απο τον χρόνο,ούτε το υγρό στοιχείο,ούτε η φωτιά,ούτε η γή...άρα ούτε εμείς αν το θελήσουμε.
|
|
|
|
 |
|
luxus
|
Post subject:  Posted: Mon Mar 27, 2006 12:14 pm |
| Administrator |
 |
|
Amras wrote: Κύριε Καβακόπουλε, συμμερίζομαι απόλυτα τις αμφιβολίες σας σχετικά με το εάν γνωρίζουμε επακριβώς όλους τους παράγοντες που επιδρούν στο γενετικό υλικό και επειδή είναι ένας τομέας τον οποίο ερευνώ και λόγω επαγγελματικής κατάρτισης και εξαιτίας προσωπικού ενδιαφέροντος, θα ήθελα εάν είναι εφικτό να συζητήσουμε λίγο σχετικά με τους πιθανούς μηχανισμούς χάρη στους οποίους επιδρούν διάφοροι παράγοντες στο DNA, πέραν από αυτούς που δέχεται η σύγχρονη επιστήμη. Θα περιμένω τις απόψεις σας.
Αγαπητέ Amras, στο τεύχος 82 του Strange έχω δημοσιεύσει ένα μεγάλο άρθρο σχετικά με τη «γενετική μνήμη», στο οποίο αναφέρω αρκετά αναλυτικά τις απόψεις μου, όπως και πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Θα σου ζητήσω να ανατρέξεις εκεί.
Επίσης, διάβασε το κείμενό μου για τα παιδιά του 83 στο antidogma.gr ( http://www.antidogma.gr/metallagmenoi.html) όπου σχολιάζω διάφορα άλλα, αλλά απόλυτα σχετικά θέματα. Επίσης, αυτή η συζήτηση που θέλεις να ανοίξουμε, νομίζω ότι αρμόζει περισσότερο στο thread περί της «γενετικής μνήμης» ( http://www.antidogma.gr/forum/viewtopic.php?t=29) όπου και εκεί αναφέρονται διάφορα σχετικά θέματα...
Αλλιώς δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω τη συζήτηση...
_________________ Με την πίστη μας στην ανοησία, στο μη-λογικό, στα ζωώδη μας ένστικτα, έχουμε οδηγηθεί σε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι είμαστε επικίνδυνα θύματα. «Επικίνδυνα», γιατί επιβάλλουμε τη θυματοποίηση ακόμη και σε εκείνους που την αρνούνται...
|
|
|
|
 |
|
Amras
|
Post subject:  Posted: Wed Mar 29, 2006 10:34 am |
|
|
Έχω υπόψην μου το άρθρο σας μιας και διαβάζω εδώ και μερικά χρόνια το περιοδικό, ωστόσο δεν μπορώ σε όλα αυτά να βρω κάποια ουσιαστική, δυνατή αμφισβήτηση. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να το μελετήσω ξανά και να σας αναφέρω συγκεκριμένα αποσπάσματα για να έχουμε έναν ουσιαστικό διάλογο.
|
|
|
|
 |
|
luxus
|
Post subject:  Posted: Wed Mar 29, 2006 11:42 am |
| Administrator |
 |
|
Δεν τίθεται θέμα κάποιας «δυνατής, ουσιαστικής αμφισβήτησης».
Μιλάμε για μια νεομυθολογία, ούτως ή άλλως, έτσι δεν είναι;
Η καταχώρηση και μόνο ενός θέματος ως νεομυθολογία, νομίζω ότι είναι αρκετή...
Μια μυθολογία είναι σχεδόν πάντα 90% θρύλος, αλλά υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον 10% το οποίο περιέχει πραγματικούς θησαυρούς ιδεών και παράξενων πληροφοριών...
Αν ξεκινάς τη μελέτη μιας νεομυθολογίας προσπαθώντας να την ακυρώσεις, είναι σαν να προσπαθείς να σκοτώσεις έναν νεκρό,
ενώ ο σκοπός σου είναι να κάνεις ανατομία στο νεκρό σώμα για να μάθεις τα μυστικά της ζωής...
Το ενδιαφέρον είναι ότι πάντοτε, υπάρχουν σημαντικές και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες πίσω από τις νεο-μυθολογίες της εποχής μας.
Σ' αυτό το thread εξερευνούμε τις πιθανές πραγματικότητες πίσω από την κάθε νεομυθολογία, όχι το αντίστροφο...
Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
Αυτό το μήνυμα ισχύει και για τα άλλα θέματα αυτού του thread...
Θα σας παραπέμψω και στο σχετικό μήνυμα του Παντελή Γιαννουλάκη «Τι είναι η Νεομυθολογία» ( http://antidogma.gr/forum/viewtopic.php?p=1141#1141 ) για να ενημερωθείτε για ποιο πράγμα μιλάμε εδώ...
|
|
|
|
 |
|
DeadlyVirus
|
Post subject: Απάντηση  Posted: Sat May 06, 2006 7:55 pm |
|
|
Στην εκπομπή ' Οι πύλες του Ανεξήγητου ' ο Γιώργος Πάλμος είχε πεί ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983 τα είχαν απαγάγει Εξωγήινοι και τα παιδιά αυτά λένε όλοι πως μπορούν να μιλάνε μέσω μυαλού ( Τηλεπάθεια )
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|